Два минометни снаряда са били изстреляни от Ливан към Северен Израел, което

...
Два минометни снаряда са били изстреляни от Ливан към Северен Израел, което
Коментари Харесай

Израел удари терористична клетка в Ливан

Два минометни снаряда са били изстреляни от Ливан към Северен Израел, което е провокирало включване на сирените за заплаха в Горнот Хагалил, оповестяват Израелските сили за защита (ЦАХАЛ) на 13 ноември.

И двата снаряда са паднали в открити региони, без да причинят вреди или пострадвания. ЦАХАЛ декларират, представени от The Times of Israel, че дават отговор с артилерийски обстрел по източника на минометния огън. Става въпрос за терористите от " Хизбула ", които работят в Ливан и са финансирани от Иран - от 7 октомври насам те непрекъснато обстрелват Северен Израел.

ЦАХАЛ допълват, че през нощта са нанесли удар по терористична клетка, подготвяща се да извърши нахлуване наоколо до военната база Биранит (бивш кибуц в Северен Израел, намиращ се на границата с Ливан).

Израелската войска нанесе удари по военната инфраструктура на " Хизбула " в Ливан, в това число по военно оборудване, добави ЦАХАЛ.

През последните седмици броят на сигналите в Израел за ракетни и безпилотни набези, както и за навлизане на терористи, е намалял доста спрямо нападенията, осъществени от Ивицата Газа през първата седмица на войната (след 7 октомври).

През първите четири часа от нападението на " Хамас " на 7 октомври бяха изстреляни повече от 3000 ракети. Оттогава са изстреляни още към 7000, само че с доста по-бавни темпове.

По данни на командването на Вътрешния фронт - сред 7 и 14 октомври са били задействани 3523 сигнала за паника. По-голямата част от тях са били издадени за ракетни набези, макар че е имало няколко сигнала за офанзиви с дронове и няколко за хипотетична " инфилтрация " на терористи.

В седмицата от 15 до 21 октомври командването на Вътрешния фронт е издало 818 сигнала, в седмицата от 22 до 28 октомври - 802 сигнала, в седмицата от 29 октомври до 4 ноември - 582 сигнала. През последната седмица, от 5 до 12 ноември, сигналите са 455, като продължава наклонността на спад, написа The Times of Israel.

ЦАХАЛ имат вяра, че " Хамас " складира ракети за дълга война, само че терористичната формация също по този начин изпитва усложнения да прави офанзиви от северната част на Газа, където военните на Израел са открили надзор над терена.

Някои от предизвестията през последните седмици бяха задействани заради офанзиви, подхванати от Ливан - т.е. от " Хизбула ", и от съюзнически палестински фракции в Северен Израел. Имаше сигнали и за офанзиви, подхванати от подкрепяните от Иран хути в Йемен.

За първи път от началото на войната сред Израел и " Хамас " батальонът " Тулкарм " на Бригадите на мъчениците от " Ал Акса " съобщи, че е направил набези на израелска територия от Западния бряг - другата палестинска автономност с изключение на Ивицата Газа. Това написа в днешния си разбор американският мозъчен концерн Институт за проучване на войната (ISW).
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР